Zagonska kripto podjetja propadajo!

Medvedji trend vztraja in mnoga nepripravljena kripto start-up podjetja spravlja v velike težave. Večina mladih podjetij je sredstva zbirala v kriptovaluti ETH, saj so svoje žetone izdali na Ethereum blockchainu. Cena Ethra pa je od najvišje točke padla za kar 95%. Mnogo podjetij se je odločilo sredstva pustiti v kriptovalutah, namesto da bi del likvidirali in tako imeli dovolj fiat denarja v primeru padca. Pohlep naredi svoje. Na tem spletnem mestu si lahko pogledate koliko ETH imajo katera ICO podjetja in koliko so ga v zadnjem času prodala.

Ether se bliža kapitulaciji. Bo kmalu zatem sledila rast?

Veliko podjetij zaradi slabega upravljanja z denarjem odpušča ali pa enostavno preneha z delovanjem. Pa poglejmo nekaj najbolj odmevnih kapitulacij.

ETCDEV, ena izmed glavnih razvojnih enot, ki je delovala na Ethereum Classic verigi je svojo zaprtje objavila kar na Twitterju. Ustanovitelj Igor Artamonov se je programerjem in skupnosti zahvalil za vso podporo v zadnjih dveh letih in pol. Seveda ETC kovanec zaradi tega ni padel na 0, na tej verigi še zmeraj dela veliko drugih ekip.

Steemit, znano socialno omrežje za objavo člankov, je naznanilo odpustitev kar 70% vseh svojih zaposlenih. Razlog(i)? Vrednost STEEM kovanca je padla za 97%, podjetje pa svojih kovancev nikoli ni prodalo in delavcev enostavno ne morejo plačati. Sedaj naj bi se osredotočili le na razvoj blockchain tehnologije, socialna omrežja bodo postavili na drugi tir oziroma jih sploh ne bodo več nadgrajevali.

Consensys, podjetje, ki želi z uporabo Ethereum tehnologije rešiti prave težave s katerimi se srečujemo v življenju in, ki gradi infrastrukturo ter aplikacije za decentraliziran svet je objavilo zmanjšanje števila zaposlenih za 13%. 

Pred dnevi smo poročali tudi o Bitmainu, ki je zaprl podružnico v Izraelu, ter s tem odpustil 23 ljudi. Več o tem si lahko preberete tu.

V prihodnjih tednih lahko pričakujemo še več podobnih zgodb.
Trg kriptovalut pada, vpletenost SEC-a, ki mnoge ICO projekte uničuje pa bo strah še povečala. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.