Tether (USDT) potrjeno krit?

Polemike okoli kritja največjega stabilnega kovanca naj bi po novem poročilu bile odveč. Spomnimo, Tether ima težave z dokazovanjen že od samega začetka, čeprav je po tržni kapitalizaciji med top 5 “kriptovalut” (1.8 milijarde dolarjev) Krit naj bi seveda bil z dolarjem.

Poročilo Bloomberga pravi, da so v zadnih mesecih večkrat videli bančna poročila, ki potrjujejo legitimnost Tethra. V septembru 2017 naj bi Tether imel 452.9 milijonov dolarjev v 3 bankah, takrat je v obtoku bilo 435 milijonov USDT.

Tether je v preteklosti že najel podjetje Friedman LPP s katerim so želeli utišati negativne govorice. Poročila nikoli ni bilo, januarja 2017 sta se podjetji brez pojasnilla javbsoti razšli.

Letos, 1. novembra, je drugo podjetje Deltec potrdilo, da ima Tether v svoji lasti 1 831 322 828 dolarjev. Tudi to ni utišalo kritikov, saj je poročilo kratko in brez kakršnih koli dokazov.


Svetujemo, da se USDT izogibate ali pa ga uporabljate čim manj ter se zaradi volatilnost trga ali drugih razlogov raje umaknete kar v fiat valute (Bitstamp – evro in dolar).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.