Cryptopia pod hekerskim napadom!

Cryptopia – kripto menjalnica, ki je bila včasih priljubljena pri iskalcih kovancev z veliko potenciala in majhno tržno kapitalizacijo, je danes na Twitterju sporočila novico o varnostnem vdoru.

Že včeraj je menjalnica bila nedosegljiva, razlog zato naj bi bilo nenajavljeno vzdrževanje oziroma update. Na Twitterju so 3x objavili, da bodo kmalu spet dosegljivi.

Mnogim se je takšno sporočilo zdelo nenavadno in pojavile so se govorice o hekerskem vdoru. Zanimivo je, da je le dan pred vdorom menjalnico zapustilo skoraj 20 000 ETH, vrednih slabih 2.5 milijona dolarjev.

Cryptopia je pojasnila, da je podjetje stopilo v stik z novozelandskimi oblastmi in da preiskava že poteka. Podjetje je povedalo, da so utrpeli kar močne izgube in da bo menjalnica ostala zaprta dokler težave ne rešijo.

Uradno sporočilo za javnost

Cryptopia je v preklih tednih sicer imela okoli 1 milijon dolarjev dnevnega prometa, na menjalnici pa je ogromno kovancev in žetonov z zelo nizkim ali ničnim prometom.

Jure Pirc, predsednik Bitcoin društva Slovenija, je v Telegram skupini omenil, da karma pač pride sama (Cryptopia je namreč delistala nekaj njegovih kovancev).

Cryptopia je tako prva kriptomenjalnica, ki je bila napadena v letošnjem letu. Novica ni imela vpliva na ceno Bitcoina.

Spomnimo Vas tudi, da naše tekmovanje, katerega glavna nagrada so kovanci DIVI v vrednosti 25€, še vedno poteka. Več informacij tu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.