ICO-ti letos zbrali že 160 milijonov dolarjev!

Po podatkih ICObench spletne strani, ki ocenjuje vsa ICO podjetja, so v prvi polovici januarja kripto podjetja zbrala že neverjetnih 160 milijonov dolarjev zagonskega kapitala.

ICO (Initial Coin Offering) podjetja v zameno za zagonska sredstva svojim investitorjem ponudijo žeton ali kovanec, ki bo ponavadi uporabljen na v prihodnosti razviti platformi podjetja. ICO podjetja so razcvet doživela med bikovskim trgom v decembru 2017, uspešna so bila tudi v začetnih mesecih leta 2018.

Upad zanimanja zaradi padca kriptovalut je vplival na uspešnost zbiranja in povečini so podjetja le nehala oglaševati in zbirati denar. Mnoga podjetja so namreč iskala oziroma ponujala rešitve in platforme, ki pravzaprav blockchain tehnologije sploh ne potrebujejo ali pa so svoje žetone nekako vrinili vmes.

V prvi polovici januarja 2019 je najuspešnejša država bila Kanada, katere podjetja so zbrala okoli 80 milijonov dolarjev, sledila ji je Estonija z okoli 52 milijonov dolarjev zbranih sredstev. Največ projektov in sicer 5 je denar iskalo z Nizozemske.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.