Ethereum bo hardfork imel februarja!

Po najdeni ključni napaki, ki bi ogrozila celoten ETH blockchain, in ustavitvijo s hardforkom imenovanim Constantinopel imamo sedaj nov datum. Spomnimo se, v torek 15. januarja je podjetje ChainSecurity objavilo poročilo o šibki točki, ki bi omogočila krajo sredstev z uporabnikovih računov. Sicer se podjetje ukvarja prav z raziskavo pametnih pogodb in njihovih pomanjkljivosti.

Le kaj bi se zgodilo če napake ne bi opazil nihče?

Po objavi Ethereum programerja, Pétra Szilágyi sodeč naj bi nova nadgradnja zgodila 27. februarja 2019 in sicer pri bloku s številko 7 280 000.

V petek zjutraj, 18. januarja, naj bi se glavni programerji Ethereum blockchaina med katerimi so med drugimi seveda Vitalik Buterin ter Péter Szilágyi, Afri Schoedon in Hudson Jameson, za nov datum dogovorili kar po telefonu. Nadgradnja bo med drugim zmanjšala težavnost rudarjenja in nagrado za osvojen blok in sicer iz 3 ETH na 2 ETH.

Zanimivo bo opazovati tudi ceno Ethra, saj je v tednih pred uradnim izidom zrasel za okoli 80%. Iz okoli 70€ je skočil na okoli 130€ nato pa padel, sedaj se giba pri okoli 105€.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.