AquariusCoin (ARCO) praznuje 3. leto!

Jure Pirc, ustanovitelj slovenske kriptovalute AquariusCoin, nas je prijazno povabil na rojstnodnevno zabavo njegove prve kriptovalute, ki bo 19. februarja praznovala že 3. obletnico, zato smo se odločili napisati kratek člančič in Vam, našim bralcem predstaviti ta kovanec.

Predsednik društva Bitcoin Slovenija se je kot IT-jevec hitro navdušil nad tehnologijo, ki stoji za kriptovalutami in kmalu se je odločil lansirati svoj kovanec. Tako je luč sveta ugledal AquariusCoin (ARCO), katerega prvi blok je bil narudarjen 19. februarja leta 2016. Kovanec ni imel premine-a, oziroma kakršnegakoli bonusa za snovalce. Celotni stroški vzdrževanja omrežja, spletnih strani, razvoja, marketinga in listingi na menjalnicah (za ARCO na Tokensu lahko glasujete tu) so na ramenih G. Pirca in ekipe.

Fotografija osebe Aquarius Coin.

ARCO je v začetku bil hibrid med PoW/PoS, a je kot je bilo seveda načrtovano po 10 000 blokih postal PoS kovanec. PoS oziroma Proof of Stake je proces, kjer uporabnik s svojimi kovanci podpira omrežje, v zameno pa je nagrajen z kovanci. Tako si lahko vsak zagotovi pasiven dohodek v obliki ARCO kovancev (6% letno + 1 ARCO). Za potrditev transakcije so potrebni 3 bloki. Kovance lahko hranite v denarnici na računalniku ali pa kar na mobilnem telefonu.

AquariusCoin se je začel kot hobi, a je podobno kot ostali projekti G. Pirca odrasel in postal mnogo več. Združen je pod skupino Blockmaster.si, na Twitterju pa je opisan kot startup kriptovaluta za financiranje trajnostnih oziroma vzdržljivih projektov. G. Pirc svoje projekte aktivno razvija, sklepa strateška partnerstva in jim uspešno išče prostor v kripto ekonomiji.

Jure želimo ti veliko sreče, ARCO tebi pa vse vse najboljše!

Več o AquariusCoin-u si lahko pogledate na spodnjih povezavah.

V kolikor nas želite podpreti po novem sprejemamo tudi ARCO: AUCeBvsMukNwx2F4b5p22a9nRU6YLnWwmV

One thought on “AquariusCoin (ARCO) praznuje 3. leto!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.