Dogajanje v svetu kriptovalut (28.1 – 3.2.2019)

Danes smo za Vas pripravili tedenski povzetek najpomembnejših novic tega tedna. Največ se je dogajalo centraliziranim menjalnicam.

Binance, največja menjalnica kriptovalut je v četrtek naznanila možnost nakupa kriptovalut s kreditno kartico

Partnerstvo so sklenili s podjetjem Simplex. Uporabniki lahko trenutno izbirajo med nakupom 4 kriptovalut in sicer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) in XRP (XRP).

Glavna prednost nove storitve je zagotovo hitrost, saj v povprečju uporabniki novo kupljene kovance prejmejo v 10 do 30 minutah. Provizije so 3.5% ali 10 ameriških dolarjev, odvisno kar je pri transakciji pač višje. Dnevna meja je 20 000 ameriških dolarjev, medtem ko je mesečna meja 50 000 ameriških dolarjev.

QuadrigaCX, kanadaska menjalnica kriptovalut, je uporabnikom dolžna za kar 165 milijonov evrov sredstev

Po smrti ustanovitelja Geralda Cottena je menjalnica ostala brez dostopa do svojih denarnic v katerih je shranjenih okoli 26 500 BTC, 11 000 BCH in 11 000 BSV, 430 000 ETH, 200 000 LTC in 35 000 BTG.

Image result for quadriga cx
Večina sredstev naj bi bila shranjena v hladnih denarnicah, ključi pa so izgubljeni.

Menjalnica naj bi imela okoli 115 000 uporabnikov, ki so imeli stanje na računu večje od 0. Vse skupaj naj bi imeli zaklenjenih okoli za 45 milijonov evrov vrednih fiat valut in 120 milijonov evrov vrednih kriptovalut.

Cryptopia ponovno napadena

Po hudem hekerskem vdoru novozelandske menjalnice kriptovalut se zgodba še ni končala. Po novi raziskavi so za zdaj še neznani hekerji ponovno udarili v ponedeljek, 28.1.2019 in izpraznili okoli 17 000 denarnic. Ukradli so 1675 ETH in jih nakazali na ta naslov, nato pa jih nakazali na že prej povezan naslov z vdorom.

CoinGate dodal XRP kot možnost plačila

Do sedaj je CoinGate nudil možnost plačila le z BTC in ETH. V petek so v sporočilu za javnost oznanili še 3. dodano kriptovaluto in sicer XRP. Tako bodo navdušenci XRP lahko svoje kovance uporabljali v več kot 4500 spletnih trgovinah .

xrp ledger benefits

Nem Foundation na robu bankrota

Nem Foundation, ki razvija in reklamira svoj NEM blockchain je v sporočilu za javnost objavila šokantno novico. Zaradi slabega vodenja prejšnjega vodstva so ugotovili, da jim je za nadaljevanje svojega dela ostalo le še za 1 mesec delovanja sredstev. Spomnimo se, NEM (XEM) kovanec je v preteklosti dosegel ceno 1.45€ nato pa z trgom vred strmoglavil. Sedaj se giba pri okoli 0.035€ in je po tržni kapitalizaciji na 18. mestu.

Alex Tinsman, trenutni predsednik, je povedal, da so močno zmanjšali trženje produkta, ki ga trenutno še nimajo. Prav tako bodo odpuščali, skupnosti pa bodo ponudili 160 milijonov XEM kovancev v vrednosti okoli 6.55 milijona evrov.

Wyoming enači kriptovalute z fiat denarjem

31. januarja je zvezna država Wyoming sprejela nov zakon s katerim bo kriptovalute enačila z fiat denarjem. Veljati bo začel s prvim marcem. Zanimivo je, da naj bi država na rahlo pritisnila tudi na finančne ustanove, ki bodo svojim strankam morale nuditi storitve povezane s digitalnimi sredstvi. Majhen, a pomemben korak k splošnem sprejetju kriptovalut po celem svetu.

Image result for wyoming

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.