Soustanovitelj Twitterja drži le Bitcoin!

Jack Dorsey, soustanovitelj in generalni direktor Twitterja, enega izmed najpopularnejših socialnih omrežij na svetu je pred kratkim podal nekaj zanimivih izjav na temo Bitcoina. Med drugim meni, da je BTC valuta interneta.

Image result for jack dorsey
Le katere kovance drži Jack?

Že od januarja na TW poteka akcija, kjer si uporabniki med seboj pošiljajo BTC na Lightning Networku (LN), kjer so provizije praktično nične. Vsak posameznik doda 10 000 satoshijev in jih pošlje naprej. Vse seveda temelji na zaupanju, začeli so namreč z 100 000 satoshiji, trenutno pa so pri 2 930 000 satoshijev oziroma okoli 88€.

Na vrsto je prišel tudi Jack in z veseljem sprejel “Lightning Torch” ter ga podal naprej.

Nato je odgovoril še na nekaj tvitov, saj je med ljubitelji BTC in kriptovalut požel veliko navdušenja. Nekdo ga je vprašal katere kovance drži na kar je odgovoril : “Imam le bitcoin”. Naprej je namignil, da ne mara BitcoinCasha oziroma kot ga je poimenoval “fakebitcoin”, da v aplikaciji CashApp poleg BTC ne bo drugih kriptovalut in, da se bo po zgrešenem sprejetju BTC v aplikaciji Square morda ponovno vrnil (obe aplikaciji sta namenjeni prenosu denarja med uporabniki). Všeč mu je bila tudi ideja, da bi uporabniki na Twitterju, ostalim lahko direktno poslali Bitcoin napitnino za različne tvite.

Jack Dorsey je po Forbes-ovi 2018 lestvici “400 najbogatejših v ZDA” na 89. mestu z ocenjenim premoženjem 4.5 milijarde evrov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.