Cryptopia – nadaljevanje zgodbe

Po hudem hekerskem vdoru 15. januarja 2019, po katerem je novozelandska menjalnica kriptovalut Cryptopia še kar zaprta, je policija v četrtek, 7.2.2019, objavila novo kratko poročilo za javnost.

Cryptopia je svoja vrata odprla že leta 2014 in sicer je pot začela kot hobi dveh prijateljev, Roba Dawsona in Adama Clarka. Leta 2017 naj bi svoji redni službi pustila in se popolno posvetila delu na menjalnici. Po podatkih NZ Registra podjetij sta z okoli 58% tudi večinska lastnika.

Image result for cryptopia
Od vdora je minil že skoraj 1 mesec.

Policija pravi, da preiskava poteka uspešno ter, da na določenih področjih napredujejo dobro. Trenutno se osredotočajo na odkritje zlikovcev, ki so se polastili velikih količin digitalnih sredstev (prodali naj bi že za 3.2 milijona dolarjev vrednih kriptovalut). Ukradenim sredstvom zaradi svoje narave sledi tako policija, kot mnogi poznavalci po vsem svetu, ki neveščim enotam zagotovo olajšujejo naporno delo.

Policija pravi, da sodeluje z menjalnico in njenimi trenutni ter bivšimi zaposlenimi. Prav tako sodelujejo z mednarodnimi partnerji in strokovnjaki s področja kibernetskega kriminala.

Ocenjujejo, da bo preiskava na mestu podjetja končana do petka, 15. februarja, seveda pa se bo zaradi kompleksnosti nadaljevala še dolgo časa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.