FBI išče žrtve BitConnect prevare

FBI (Federal Bureau of Investigation) je v sredo objavil sporočilo za javnost, in sicer išče vse možne žrtve, ki so se opekli z zelo znano prevaro BitConnect.

Spomnimo se, novembra 2016 je BitConnect izvedel javno ponudbo žetonov BCC in zbral ogromne vsote denarja. Vlagateljem je obljubljal do 10% mesečne donose na njihov začetni vložek, hkrati pa je veliko bilo odvisnega tudi od količine vloženega denarja in koliko ljudi povabite h projektu.

Seveda je bilo večini hitro jasno, da gre za piramidno shemo, ki nagrajuje najhitrejše, a vseeno je podjetje hitro postalo priljubljeno. Na YouTube-u se je hitro pojavilo veliko ljudi, ki so projekt zagovarjali in gradili svoje mini piramide.

Image result for fbi
V kolikor ste bili oškodovani, kontaktirajte FBI.

BCC žeton je za trgovanje večino časa bil dosegljiv le na BitConnect menjalnici, v decembru 2017 pa je žeton imel kar 2.5 milijardi ameriških dolarjev težko tržno kapitalizacijo.

Januarja 2018 sta dva ameriška regulatorja javno posvarila o nevarnosti, sumljivosti in podobnosti projekta z Ponzijevo shemo, nakar je BitConnect nemudoma zaprl menjalnico, vrednost BCC žetona pa je strmo padla (z okoli 422$ na danes okoli 0.67$).

Carlos Matos in njegov slavni govor.

Oblasti v Teksasu so za podjetje izdali Cease and Desist Order, oblasti v Indiji in Avstraliji so aretirale mnoge zagovornike, ki so prodajali zgodbe o uspehu, ameriško sodišče pa je izdalo zamrznitev vseh sredstev podjetja. Sedaj se je v zgodbo vključil še FBI.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.