Volatilnost BTC je izjemno nizka!

Čeprav je Bitcoin pred kratkim zrasel za okoli 15% je povprečna volatilnost vseeno nenavadno nizka, skoraj podobna stabilnim kovancem. V zadnjih 30 dneh po podatkih te strani, indeks volatilnosti znaša le 2.14%, v zadnjih 60 dneh pa le 2.97%!

Tako izgleda volatilnost v zadnjih letih

Verjetno ste v raznih medijih že slišali kako hudo vrednost Bitcoina niha ponavadi, zato je trenutno stanje toliko bolj zanimivo. Masovna nihanja so postala del kripto sveta in takšna stabilnost skoraj, da ni več dobrodošla. Vsi si želijo hudih padcev, s katerimi bi lahko kupili večje količine ali pa zelenih “svečk”, ki bi prinesle nove dobičke. Vznemirjenja in navdušenja pri taki stabilnosti enostavno ni. Ljudje ljubijo konstantno dogajanje.

https://twitter.com/AlecZiupsnys/status/1098956627326238720?s=19

Bi lahko nizka volatilnost pripomogla k masovni uporabi?

Mnoga podjetja in trgovci že sprejemajo mnoge kriptovalute, a je njihovo nasilno gibanje cene za mnoge zelo odbijajoče. Obstaja veliko ponudnikov, ki sprejete kriptovalute takoj pretvorijo v evre ali dolarje, a vseeno so odvisni od časa potrditve transakcije na omrežju. V prejšnjem bikovskem trgu je za potrjeno transakcijo za BTC bilo treba čakati tudi do 24 ur, cena pa je medtem lahko hitro zrasla ali padla.

Stabilnejše cene in pa predvsem Lightning Network bo Bitcoinu zagotovo pomagal pri slednji težavi. V času pisanja članka je v novem omrežju že 718 BTC, v vrednosti slabih 2 in pol milijona evrov, število node-ov pa se bliža številki 6600. Več statistike si lahko ogledate tu.

LN ponuja preprosto rešitev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.