Galaxy S10 z denarnico za BTC!

Govorice, ki so nov paradni konj podjetja Samsung spremljale zadnje mesece so se izkazale za resnične. O razvoju smo pisali že lani, v sredo pa je Samsung tudi uradno predstavil Galaxy S10. Za zdaj veliko informacij o denarnici še ni, je pa na uradni strani na kratko omenjena novost.

“Galaxy S10 is built with defense-grade Samsung Knox, as well as a secure storage backed by hardware, which houses your private keys for blockchain-enabled mobile services,”

Samsung

Izgled nove aplikacije javnosti še ni znan, saj je na testnih napravah še ni (telefoni so med drugim na voljo že v ljubljanskem BTC-ju, in sicer v Big Bangu, A1 in Telekomu. Za ostale lokacije kliknite tu), so pa določene slike že pricurljale na plan.

Fotografija osebe Samsung.
Nova linija pametnih telefonov Galaxy S.

Novi modeli prihajajo ven po 10 letih odkar so predstavili prvi telefon v liniji Galaxy S. Samsung je danes eden izmed največjih prodajalcev pametnih naprav, v letu 2018 so prodali skoraj 300 milijonov telefonov. Nova aplikacija bi torej znala kriptovalute predstaviti ogromnemu številu uporabnikov in nekako zajeziti most med prehodom iz “normalnega” v svet kriptovalut.

Privatni ključi bodo shranjeni v napravi, zaradi nevarnosti kraje ali izgube telefona pa naj bi obstajala možnost shrambe privatnih ključev v oblaku in sicer v Samsung računu. Iz tam boste lahko tudi izbrisali privatne ključe v napravi. Seveda je takšna centralizacija vprašljiva z vidika varnosti, a je vseeno velik korak h približanju bitcoina in ostalih kriptovalut širši javnosti. Preprostost je za večino še zmeraj najpomembnejši element.

Tako bo izgledala denarnica kriptovalut.

Zanimivo je, da bodo v osnovni verziji omogočali zgolj Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH). Vseeno obstaja tudi tipka +, ki bo verjetno omogočila dodajanje ostalih ERC20 žetonov in drugih kovancev.

Preprosta uporaba bo igrala veliko vlogo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.