Voda na blockchainu?

Si predstavljate, da bi vsako polnjenje steklenice vode bilo zaznamovano na javnem blockchainu? V trenutku, ko bi steklenica do vrha bila napolnjena s svežo vodo, bi ura in datum dogodka za vedno bila ožigosana in shranjena.

Prav to je uspelo pionirju kriptovalut in predsedniku Bitcoin društva Slovenija, Juretu Pircu. Prihodnost je tu.

G. Pirc, ki je svojo prvo kriptovaluto – AcquariusCoin (ARCO) lansiral že leta 2016, se je domislil izjemne ideje, ki je za izvedbo pravzaprav dokaj preprosta. Za izvedbo je izkoristil blockchain svojega kovanca ARCO, katerega cena se trenutno giba pri okoli 0.07€. To je pravzaprav tudi prva prava uporaba kovanca v življenju. Čestitke!

Nasmejan Jure in steklenica prihodnosti

S pomočjo Steklarne Hrastnik, je steklenica imenovana CryptoWater.si – Genesis 001, postala prva izmed mnogih steklenic, ki bodo čas polnjenja za vedno imele shranjeno na blockchainu.

Dan D se je zgodil 9. marca 2019, ob 16:23. Čas polnjenja si lahko ogledate na tem linku, na ARCO naslovu, ki je bil narejen ravno za ta dogodek. V trenutku, ko je steklenica bila napolnjena in zaprta je s pomočjo mobilne denarnice in QR kode naslova na zgornji naslov bilo poslanih 10 ARCO. Po opravljeni transakciji se je G. Pirc odločil o uničenju privatnih ključev do denarnice s čimer je iz obtoka “izbrisal” 10 ARCO kovancev. (Seveda kovanci še zmeraj obstajajo, a do njih ne mora dostopati nihče več.)

Projekt G. Pirca je zaživel zelo hitro, čeprav je svojo idejo širši javnosti predstavil šele pred nekaj tedni. Veliko javnih informacij o nadaljni prihodnosti še ni zunaj, a verjamemo, da Vam bo G. Pirc povedal več v kolikor izrazite svoje zanimanje in podporo. Začelo se je tudi zbiranje sredstev, ki bodo projektu pomagali pri razvoju. Več informacij lahko najdete na uradnih omrežjih:

Spletna stran KriptoVoda – Website CryptoWater.si

Github CryptoWater – Github Blockmaster

Twitter Blockmaster – Twitter CryptoWater

FB Blockmaster – FB CryptoWater

Telegram Blockmaster

Telegram CryptoWater

Linkedin Blockmaster

Instagram Blockmaster

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.