Koliko ETH ima Vitalik?

Ste se morda spraševali kolikšen odstotek vseh Ethereum kovancev (ETH) ima njegov stvarnik, 25-letni Vitalik Buterin? Kot eden izmed največjih figur v svetu kriptovalut je blockchain industriji z svojimi zamislimi in dognanji doprinesel ogromno. Vsi ga seveda poznamo kot izumitelja Ethereum blockchaina.

Do 6. leta je živel v Rusiji, nato pa se je skupaj z družino preselil v Kanado. Že od malih nog ga je privlačila tehnologija in matematika, študiral je tudi na Univerzi v Waterlooju. Svojo pot v svetu kriptovalut je pričel že leta 2011, ko je pisal različne članke na temo Bitcoina. Leta 2013 je prvič predstavil svoje ideje glede uporabe tehnologije veriženja blokov, le 2 leti kasneje pa je luč sveta ugledal Ethereum.

Vitalik trenutno drži dobrih 350 000 ETH, vrednih okoli 42 milijonov evrov. Na lestvici najbogatejših naslovov je na 24. mestu. Naslov si lahko ogledate tu.

V višku – decembra 2017 – je vrednost njegovih kovancev presegla 440 milijonov evrov. Nekaj ETH ima tudi v drugih denarnicah, ostali žetoni ali kovanci, ki jih morda ima v lasti so neznanka.

Kot ustanovitelj je dobil 500 000 ETH.

V zgornji tabeli lahko vidimo zgodovino transakcij. V kolikor je vse odposlane ETH kovance prodal je verjetno zaslužil okoli 35 milijonov evrov (Vir).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.