Bithumb izgubil 3 milijone EOS-a!

Po novem hekerskem vdoru korejske menjalnice Bithumb so v podjetju, v sporočilu za javnost, sporočili o zaznavi o večjem premiku kovancev z denarnice podjetja. Kovanci strank so torej varni, najverjetneje gre za vdor z notranje strani.

Po tem, ko so zaznali sumljiv premik so začasno zaustavili vse deposite in withdrawale ter začeli s preiskavo. Potrebne preiskovalne organe so že obvestili in z njimi tesno sodelujejo.

Preostala sredstva z kompromizirane denarnice so premaknili na varnejše mesto. Ob pisanju članka je vrednost izgubljenih EOS kovancev okoli 11 milijonov evrov.

Bithumb je pred letom dni že bil napaden, takrat so izgubili za okoli 30 milijonov dolarjev vrednih kriptovalut, med katerimi je bilo tudi več kot 2000 BTC in 2000 ETH. Kasneje naj bi polovico sredstev uspešno dobili nazaj.

Zaradi tveganja puščanja sredstev na menjalnicah Vam svetujemo, da si preberete naš članek na temo Denarnic. Varnost in hramba privatnih ključev ter s tem nadzor Vaših digitalnih sredstev je izrednega pomena.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.