Ripple bo zmanjšal prodajo XRP

Ripple za vsako četrtino leta objavi poročilo, v katerem opišejo dogajanje v svetu kriptovalut, omembe vredna partnerstva in odločitve ter premike podjetja.

Najzanimivejše točke novega poročila:

Prodali so za 251.51 milijonov dolarjev XRP, hkrati pa obljubljajo, da bodo v naslednjih mesecih bistveno zmanjšali količino XRP namenjenih za prodajo. Tako bodo institucije XRP v večjih količinah kupovale tudi pri OTC (Over The Counter) podjetjih in menjalnicah.

Prodaja XRP narašča

Sicer je Ripple prodajo prilagajal prometu trgovanja, a bo zaradi mnogih prevelikih (beri ponarejenih) številk prometa, svoje številke pravega prometa iskal drugje. Ponarejen promet trgovanja kriptovalut je sicer velika in v zadnjih mesecih zelo aktualna težava.

Ripple je v strateško partnerstvo, s trenutno 2 letnim trajanjem, stopil tudi z velikim podjetjem za mednarodni prenos denarja MoneyGram. Ripple se bo osredotočil na svoj XRapid, ki XRP uporablja kot most med pošiljanjem fiat valut.

Hkrati je XRapid videl 30% povečanje v partnerjih, ki ga uporabljajo v primerjavi s prejsno četrtino. Število transakcij je v primerjavi s prejšno četrtino naraslo za 170%.

XRP je v 2. četrtini letošnjega leta prišel še na 12 menjalnic kriptovalut. Kovanev tako lahko kupite že na 130 menjalnicah.

V 2. četrtini je iz t.i escrowa (zaklenjeni kovanci v lasti Rippla) bilo odklenjeno 3 milijarde kovancev, od tega se jih je v hrambo vrnilo 2.1 milijarde. Ostali bodo uporabljeni za razvoj.

Zanimivo je tudi da je Bank of America pred nekaj dnevi zavarovala nov patent, ki omenja Ripple. Po Twitterju se je seveda hitro razširilo, zato so Brada Garlinghouso o tem povprašali tudi na televiziji.

Prostor kriptovalut se razvija in odrašča. Ripple se je v novem svetu znašel in svojo tehnologijo razširja po vsem svetu. Zanimivo bo spremljati ali lahko in kako se bodo umestili v tradicionalni finančni sistem

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.