Slovenski Projekti

TOKENS

V novembru 2017 je med slovenskimi ICO projekti, velik uspeh doživel tokens.net, nov produkt Damiana Merlaka, soustanovitelja menjalnice Bitstamp. V 20 dneh so zbrali 15M USD.

Tokens je ponudil žeton imenovan Dynamic Trading Rights (DTR), ki naj bi skrbel za transparentnost menjalnice in bil redno burnan s pomočjo smart contracta. Tako naj bi število burnanih žetonov bilo enaku produktu fee-jev in volumna. ICO cena je bila 0.01 USD.

Tokens je svoja vrata uradno odprl 31.7.2018. Gre za novo kripto menjalnico, ki obljublja transparentnost, varnost in zanesljivost. Poleg tega je platforma preprosta za uporabo, ponuja veliko pripomočkov za branje grafov in je zelo hitra; tako boste depositane žetone in kovance prejeli bistveno hitreje kot drugod (razlog v tem je nižje število zahtevanih potrditev na blockchainu).

ggggfjf
Uvodna stran menjalnice Tokens (vir: tokens.net)
jgerge
Platforma Tokens (vir: tokens.net)

ICONOMI

Iconomi je svojo pot začel avgusta 2017 in v ICO zbral več kot 10M USD. Investitorjem so ponudili žeton imenovan Iconomi (ICN) in sicer po ceni USD 0.105. ICN naj bi se na platformi uporabljal kot provizija za različne storitve, redno pa naj bi bil tudi burnan.

UPDATE: Iconomi platforma še zmeraj nudi svoje storitve, medtem, ko bo žeton ICN uničen. Več o tem tu.

Njihova misija je, kot sami pravijo, postati gateway v svet kriptovalut za vse ljudi, tako vešče kot malo manj vešče v novi ekonomiji. Kripto svet želijo približati širšim množicam in jim ponuditi preprosto rešitev za vlaganje denarja v kriptovalute.

Kot rešitev nudijo različne sklade imenovane DAA (Digital Assets Arrays™), ki vsebujejo več kriptovalut. Na podlagi svojih izkušenj le te izberejo managerji, ki te sklade tudi vodijo.

gsadiasdf
Uvodna stran Iconomi (vir: iconomi.net)
guwefwerfg
DAA skladi omogočajo preprosto investiranje v kriptovalute (vir: iconomi.net)