SunContract

SunContract vodi izkušena zasedba iz podjetja SONCE, ki je na trgu že 10 let. ICO je bil izveden julija 2017, zbrali pa so 2M dolarjev. V zameno so investitorjem ponudili žeton imenovan SunContract (SNC), cena enega žetona je bila okoli 0.016 dolarja. Z žetonom se bo lahko plačevalo in kupovalo elektriko, izdelke na sončno energijo in podobno.

SunContract vztrajno nadaljuje začrtano pot, za katero ključna so tudi partnerstva. Med najbolj zvenečimi so Microsoft, SolarPower Europe interesno združenje, Infrapanel.si, Vaillant, SONCE, Prava Klima, European Blockchain Hub in Blockchain Think Tank. Ekipa je med drugim tudi v polni fazi investicije v enega izmed prvih hranilnikov energije v Sloveniji.

1_DBIKB6-L5ENp_P8_-Jqlqw
SunContract CEO - Gregor Novak in podpredsednik evropske komisije za energetsko unijo Maros Sefcovic (vir: SunContract)

Platformo so uradno odprli 13. aprila 2018. S pomočjo blockchain tehnologije (pametnih pogodb) povezujejo proizvajalce in potrošnike elektrike ter spodbujajo nakup in prodajo ter menjavo elektrike brez vmesnih členov. Trenutno je platforma dosegljiva zgolj za slovenske uporabnike, širitev na nove trge pa je predvidena v letu 2019 (Več o tem). V novembru bo podjetje predstavilo zelo pomembno novost,  zato bodite pozorni.

Prednosti uporabe platforme so znižanje mesečnih stroškov elektrike (tudi do 40%) in uporaba izdelkov za varovanje ter zaščito okolja.

 

Uradne strani: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Medium, Youtube, Reddit, Bitcointalk